Crêpes med hallonsylt och grädde

Crêpes med hallonsylt och grädde
Foto: Lars Paulsson
Från Skogens mat

En efterrätt som brukar passa de flesta i smaken; crêpes, serverade med hallonsylt och grädde. Receptet ger 10-12 crêpes (ca 4 portioner).

3 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

Crêpessmet

  • 2 dl vetemjöl
  • 1,5 msk florsocker
  • 2 dl mjölk
  • 2,75 dl vispgrädde
  • 2 st ägg
  • 1 nypa salt

Hallonsylt

  • 1 kg hallon, frysta eller färska
  • 7,5 dl strösocker
  • saft av 1 citron

Till servering

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp alla ingredienser till sylten i en kastrull. Koka sakta i ca 10 minuter. Skumma då och då.
  2. När sylten tjocknat, häll lite på en assiett som får kallna. Dra en sked genom sylten.
  3. Om sylten stannar är den färdig, koka annars lite till. Häll upp sylten i rena burkar när den svalnat och ställ in i kylen.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölk och vispa till en jämn smet. Vispa i grädde och ägg.
  5. Låt stå någon timme i kyl. Grädda i crêpesjärn eller i stekpanna.
  6. Servera crêpesen nystekta med hallonsylt och vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept