Teas vaniljkräm

Teas vaniljkräm
Foto: Dorotea Malmegård

Hemgjord vaniljkräm är försvinnande gott och inte särskilt svårt att göra.

Spela klippet för att se hur du gör vaniljkräm steg för steg.

14 mars 2016
Visa mer
30 m

Du behöver

  • 90 g äggula (6)
  • 130 g strösocker (1,5 dl)
  • 40 g maizena majsstärkelse (0,75 dl)
  • 1 vaniljstång
  • 375 g mjölk, 3 % (3,75 dl)
  • 30 g osaltat smör

Gör så här

  1. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången.
  3. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept