Teas vaniljkräm

Spela video Teas vaniljkräm
Foto: Dorotea Malmegård

Hemgjord vaniljkräm är försvinnande gott och inte särskilt svårt att göra.

Spela klippet för att se hur du gör vaniljkräm steg för steg.

14 mars 2016
30 m

Du behöver

  • 90 g äggula (6)
  • 130 g strösocker (1,5 dl)
  • 40 g maizena majsstärkelse (0,75 dl)
  • 1 vaniljstång
  • 375 g mjölk, 3 % (3,75 dl)
  • 30 g osaltat smör

Gör så här

  1. Blanda äggula, socker och maizena i en bunke.
  2. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp under omrörning och plocka sedan upp stången.
  3. Häll blandningen i bunken och blanda väl. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen och värm på medelvärme och under konstant omröring tills det blir en tjock och fin kräm. Häll krämen i en bunke, tillsätt smöret och blanda. Plasta och låt svalna i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept