Lutfisktartar med löjrom och brödflarn

4

Du behöver

  • 300 g kall, kokt lutfisk
  • 2 st små schalottenlökar
  • salvia
  • 2 msk färskost light
  • 80 g löjrom eller annan rom
  • gräslök
  • 4 st tunna skivor grovt bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödskivorna till fina trekanter. Ringla över lite olja. Salta och peppra.
  2. Baka i 175 grader varm ugn cirka 10 minuter. Bröden skall torka till och bli krispiga.
  3. Mixa salvian med färskosten. Salta och peppra. Hacka lutfisken och schalottenlöken. Rör samman allt.
  4. Stansa ut eller forma till fyra höga biffar. Lägg ett litet ägg löjrom ovanpå. Garnera med gräslöksstrån och brödflarnet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept