Vego Lasse

1h 20 min
4
Vego Lasse
Foto: TV4
1h 20 min
4

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 125 g bladspenat, färsk
  • 200 g lasagneplattor, färska
  • 250 g keso, smaksatt med oliv
  • 4 st tomater
  • 1 kruka basilika, färsk
  • 1 kruka oregano, färsk
  • 150 g mozzarella
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Skär auberginerna i skivor och lägg på ett fat.
  2. Strö över salt och låt stå ca 30 minuter.
  3. Skölj av och klappa dem torra.
  4. Häll på olivolja och låt det sugas upp av auberginerna.
  5. Stek i stekpanna eller grilla tills de är gyllenbruna på båda sidorna.
  6. Ställ åt sidan.
  7. Förväll spenaten i kokande vatten i 10 sekunder och låt rinna av.
  8. Smörj en ugnsfast form.
  9. Lägg ett lager pastaplattor (använd stora färska) i formen och täck med skivade tomater, basilika, oregano, aubergine, keso och spenat.
  10. Strö över hyvlad parmesanost, riven mozzarellaost och fetaost.
  11. Varva resten av ingredienserna.
  12. Det översta lagret ska vara ost och färsk oregano samt tomat.
  13. Grädda lasagnen i 175 grader ca 30 minuter eller tills lasagnen är genomvarm.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept