Lekfulla minipizzor

Minipizzor
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Lekfulla minipizzor

21 ingredienser

2h

Lekande gott för alla smaker. Låt fantasin flöda och gör olika former, gubbar, mönster. Det allra bästa är att man själv kan välja vad man vill ha på.

Servera med valfri saft. Använd frysta bär istället för is, det blir finare och godare.

Här hittar du Teas bonus

Pizza till efterrätt

.

Ingredienser

portioner

Deg

  • 5-6 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vatten, 37 grader varmt

Tomatsås

  • 1 förp krossade tomater [ca 370 g]
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk oregano

Fyllning

  • 200 g mozzarellaost, riven
  • 1 tomat
  • 4 champinjoner
  • 6 skivor skinka
  • 6 skivor salami
  • 1 dl majs
  • 0,5 dl oliver
  • chèvreost
  • 3 valnötter
  • 1 msk honung

Gör så här

Degen

  1. Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Tillsätt lite 37 gradigt vatten. Blanda.
  4. Rör i olja, salt samt resten av vattnet.
  5. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, tills det är en smidig deg.
  6. Låt jäsa under duk i 50 min- 1 timme.
  7. Baka ut degen och stansa ut mindre pizzor ur den stora pizzan med hjälp av kakformar, bunkar eller vad du har hemma.
  8. Lägg ut småpizzorna på bakplåtspapper.

Pizzorna

  1. Smeta ut tomatsås på de små pizzorna och strö över ost.
  2. Variera ingredienserna på pizzorna så de passar olika smaker. Gör till exempel en salamipizza som ser ut som en gris med salamitryne, salamiöron och olivögon. Eller en pizza, som ser ut som en apa, med champinjoner som öron, skinkmun och majs till ögon. Eller så kan du strö på chèvren istället för mozzarella, hacka på valnötter och ringla över lite honung. Låt fantasin flöda och skapa dina egna smarriga och roliga pizzor.
  3. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.