Minipizzor

Minipizzor
Foto: TV4

Lekande gott för alla smaker. Låt fantasin flöda och gör olika former, gubbar, mönster. Det allra bästa är att man själv kan välja vad man vill ha på.

Servera med valfri saft. Använd frysta bär istället för is, det blir finare och godare.

Här hittar du Teas bonus

Pizza till efterrätt

.

1 april 2010
Visa mer
2h
4

Du behöver

Deg

  • 5-6 dl vetemjöl
  • 25 g jäst
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vatten, 37 grader varmt

Tomatsås

  • 1 burk krossad tomat, ca 370 g
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 tsk oregano

Fyllning

  • 200 g mozzarella, riven
  • 1 st färsk tomat
  • 4 st champinjoner
  • 6 skivor skinka
  • 6 skivor salami
  • 1 dl majs
  • 0,5 dl oliver
  • chèvreost
  • 3 st valnötskärnor
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Degen
    Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Tillsätt lite 37 gradigt vatten. Blanda.
  4. Rör i olja, salt samt resten av vattnet.
  5. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, tills det är en smidig deg.
  6. Låt jäsa under duk i 50 min- 1 timme.
  7. Baka ut degen och stansa ut mindre pizzor ur den stora pizzan med hjälp av kakformar, bunkar eller vad du har hemma.
  8. Lägg ut småpizzorna på bakplåtspapper.
  9. Pizzorna
    Smeta ut tomatsås på de små pizzorna och strö över ost.
  10. Variera ingredienserna på pizzorna så de passar olika smaker. Gör till exempel en salamipizza som ser ut som en gris med salamitryne, salamiöron och olivögon. Eller en pizza, som ser ut som en apa, med champinjoner som öron, skinkmun och majs till ögon. Eller så kan du strö på chèvren istället för mozzarella, hacka på valnötter och ringla över lite honung. Låt fantasin flöda och skapa dina egna smarriga och roliga pizzor.
  11. Grädda i ugnen i ca 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept