Teas Tikka

4h 30 min
4
Teas Tikka
Foto: TV4
4h 30 min
4

Du behöver

  • 750 g kycklingfilé
  • 2 st lökar, stora
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 tsk ingefära
  • 3 dl citronsaft
  • 1 msk koriander, hackad
  • 1 msk spiskummin, malen
  • 2 msk garam masala
  • 8 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 3 msk tomatpuré

Serveras med

  • 2 st naanbröd

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 3 cm stora tärningar.
  2. Lägg en halv lök, vitlök, ingefära, citronsaft, koriander, spiskummin och 1 msk garam masala i en matberedare och finhacka.
  3. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsform.
  4. Bred kryddblandningen över kycklingen.
  5. Täck ugnsformen och marinera i minst 4 timmar eller gärna över natten.
  6. Skär resten av löken och paprikorna i grova bitar.
  7. Grilla dem i grillpannan.
  8. Grilla kycklingen i en stor välsmord stekpanna på stark värme. Stek i cirka fem minuter på varje sida eller tills den är guldbrun och genomstekt.
  9. Häll på yoghurt, tomatpuré och salt.
  10. Rör ner den sista matskeden Garam masala.
  11. Låt det puttra ihop under omrörning.
  12. Serveras med Naan-bröd och grönsallad med Raita.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept