Fish’n chips med strömming

40 min
4
Fish’n chips med strömming
Foto: tv4

Fish’n chips med strömming, serveras med remouladsås samt rostad potatis och morot. Helt enkelt en Fish’n chips med en smak av svensk sommar.

Här hittar du bonusen, ett

Smarrigt iste

.

28 april 2010
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Rostade potatisar/morötter

  • 8 st medelstora potatisar
  • 4 st morötter
  • 1 msk olja
  • 2 krm salt

Remouladsås

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk senap
  • 2-3 msk hackad bostongurka
  • 2 msk kapris
  • 3 msk hackad dill och persilja
  • 1 msk pressad citron

Strömming

  • 18 st strömming filéer, ca
  • 3-4 dl hackad bostongurka
  • 3 krm salt
  • 2 krm peppar
  • 50 g smör (till stekning)
  • 1 knippe färsk dill

Övrigt till servering

  • 4 st tidningspapper
  • 4 st smörpapper
  • 4 st tunnbröd
  • 4 st citronklyftor

Gör så här

  1. Rostad potatis/morot
    Sätt på ugnen på 225 grader.
  2. Skär morötterna samt potatisen i klyftor eller stavar.
  3. Häll över olja samt salt.
  4. Blanda och sätt in i ugnen i 20-30 minuter.
  5. Remouladsås
    Hacka kaprisen till mindre delar.
  6. Bland alla ingredienser i en skål, ställ in i kylen.
  7. Strömmingen
    Blanda ströbröd salt och peppar.
  8. Panera fisken i ströbrödet, låt skinnet vara kvar.
  9. Stek fisken på bägge sidor i ca 2-3 minuter på varje sida.
  10. Snåla inte med smöret.
  11. Avsluta med att steka dillen knaprig.
  12. Uppläggning
    Lägg ut ett tunnbröd på tidningspapper.
  13. Lägg potatis och morötter och fisk på tunnbrödet, rulla ihop.
  14. Toppa med en klick remouladsås, lite knaperstekt dill samt en citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept