Smörgåstårtan Smarriga smörran

Smörgåstårtan Smarriga smörran
Foto: TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Smörgåstårtan Smarriga smörran

21 ingredienser

40 min

Smarriga smörran är en smörgåstårta med rostbiff och skinka.

Fler svenska läckerheter
Rabirberkräm

Ingredienser

portioner

Lager 1

  • 8 formfranska
  • 100 g leverpastej (bredbar)
  • 2 dl bostongurka
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs

Lager 2

  • 8 formfranska
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 200 g kalkon, rökt, hackad

Garnering

  • 8 formfranska
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 30 g persilja, hackad
  • 12 skivor hårdost
  • 400 g rökt skinka
  • 400 g rostbiff
  • körsbärstomater
  • 0,5 citron
  • 1 knippe dill
  • 10 cm gurka

Gör så här

Lager 1

  1. Ta bort kanterna på formbröden.
  2. Lägg ut dem 4x2 stycken på ett fat.
  3. Bred leverpastej i ett tunt jämt lager.
  4. Sen lägger du på bostongurkan.
  5. Avsluta med ett lager av crème fraiche och majonnäs.

Lager 2

  1. Lägg på ett nytt lager formbröd utan kanter.
  2. Blanda ihop hackat ägg, skinkan, crème fraiche och majonnäs.
  3. Bred över formbrödet.

Lager 3, garnering

  1. Lägg på ytterligare formbröd utan kanter.
  2. Blanda ihop majonnäs och crème fraiche.
  3. Bred över hela tårtan.
  4. Dekorera fritt med resten av garnityret.