Hansjöost med hjortronsylt och persilja

Hansjöost med hjortronsylt och persilja
Foto: TV4

Hansjöost med hjortronsylt och persilja

Av: Tåtte - Orsa

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20 min

Panerad och friterad hansjöost med hjortronsylt och friterad persilja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 x50 g hansjöost, eller motsvarande
  • 4 dl hjortronsylt
  • 2 dl persilja
  • 1-2 l matolja
  • 3 dl ströbröd
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Vispa ägget och pensla ostbitarna i ägg.
  2. Häll ströbrödet på en tallrik och vänd därefter ostbitarna i ströbrödet. Se till att hela osten täcks av ägg och ströbröd.
  3. Värm upp oljan i en stekpanna så att det är varmt men inte har börjat ryka. Lägg ner osten i stekpannan och fritera i ca 1 minut eller tills osten blir gyllenbrun.
  4. Släng ner persiljan i oljan och fritera den lätt. Värm hjortronsylten i en kastrull och servera tillsammans med den nyfriterade osten och persiljan.