Tataki på lax och biff

45 m
2 - 4
45 m
2 - 4

Du behöver

  • laxfilé
  • utskuren biff

Rub till laxen

  • ingefärspulver
  • chiliflakes
  • vitlökspulver

Dressing

  • 2 msk soja
  • 1-2 msk risvinäger
  • 0,5-1 msk yuzu
  • 1 nypa socker

Topping till bifftatakin

  • 1 portabellosvamp
  • 0,5 avokado
  • thaibasilika
  • sticklök

Topping till laxtatakin

  • 0,5 pomelo
  • koriander
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Blanda ihop soja, risvinäger och yuzu. Smaka av med socker.
  2. Grilla portobellosvampen tills den fått en mjuk konsistens. Skiva svampen i tärningar. Hacka sticklök och thaibasilika.
  3. Skala och skär ur fruktkött ur pomelon. Bland ihop pomelo med koriander och chiliflakes. Badda på ruben på laxen.
  4. Gnid in grillgaller med olja för att fisken och köttet inte skall fastna. Skär bort eventuell fettkappa på biffen.
  5. Grilla lax och biff på direkt värme i grillen på 250-300 grader. Grilla 30 sekunder på varje sida.
  6. Ta av laxen och biffen från grillen. Låt vila i fem minuter. Skiva laxen och biffen i mycket tunna skivor. Lägg på respektive topping på laxen och biffen och häll på dressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept