Pad thai på kyckling, biff eller räkor

Pad thai på kyckling, biff eller räkor
Foto: TV4

Pad thai på kyckling, biff eller räkor

Av: Tasanee Lidström

12 ingredienser

En nudelrätt som du snabbt snor ihop och varierar med favoritköttet för dagen.

Ingredienserna är beräknade för en person. Multiplicera med antalet hungriga matgäster.

Vid sidan om kan man blanda fisksås som finns att köpa i välsorterade affärer eller asiatiska butiker. Blanda upp den med hackad färsk chili och servera i en liten skål bredvid.

Ingredienser

portioner
  • 100 g kött (kyckling, fläsk, biff, scampi efter smak)
  • 200 g risnudlar, breda, som stått i blöt i förväg
  • 1 ägg
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 tsk koloritsoja, för färgens skull
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vitlök, pressad
  • grönsaker (vitkål, broccoli och böngroddar men man kan ha i annat efter smak)
  • jordnötter
  • matolja
  • chilifrukt (efter smak)

Gör så här

  1. Ha i matolja i stekpannan och låt oljan bli varm under ca en minut.
  2. Fräs vitlöken i oljan i ca en minut, tills den fått färg.
  3. Blanda ner köttet/skaldjuren och stek tills det nästan är färdigstekt.
  4. Knäck i äggen, blanda med vitlöken och köttet och låt ägget stekas färdigt.
  5. Ha i cirka 200 gram risnudlar per person.
  6. Häll över sweet chilisåsen, sockret, koloritsojan, sojan och blanda.
  7. Låt maten därefter stekas i ca två minuter till.
  8. Ha i broccoli och vitkål, låt det stekas i ytterligare fem minuter så är maträtten färdig.
  9. Garnera med jordnötter och eventuellt böngroddar över maten.