Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

10 stora eller 15 små
Cupcakes med vanilj- och citronfrosting
Foto: Anna Kern

Vackra cupcakes med cream cheese frosting som smakar citron och vanilj.

Genom att muffinssmeten förvaras i kylen över natten innan den gräddas får muffinsen en tätare konsistens och blir mer smakrika. /Therese Baalack

15 februari 2012
Visa mer
10 stora eller 15 små

Du behöver

Cupcakes med vanilj- och citronfrosting

  • 150 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3,75 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 st citron, rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3/4–1 tsk bakpulver

Topping

  • 200 g cream cheese
  • 2 dl vispgrädde
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 st citron, rivet skal

Gör så här

  1. Cupcakes med vanilj- och citronfrosting
    Koka upp smör och mjölk.
  2. Vispa socker och ägg lätt och luftigt.
  3. Häll den kokande mjölken över äggsmeten och fortsätt vispa på låg hastighet.
  4. Tillsätt mjöl, rivet citronskal, vaniljsocker och bakpulver och blanda till en slät smet.
  5. Sätt i kyl över natten.
  6. Fyll muffinssmeten i formar upp till ca 3/4.
  7. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader, ca 10 minuter. Tidsåtgången beror på storleken på formarna.
  8. Låt svalna.
  9. Vispa ihop alla ingredienser till toppingen till en lätt och luftig smet.
  10. Spritsa eller bred topping på muffinsen.
  11. Garnera med vackra blad och blommor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept