Tartletter med cheddar

1,5 h
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Fredrik Erikssons kungligt goda ostpaj med cheddarost. Serveras med löksallad i honungsmarinad och örter.

19 juni 2015
Visa mer
1,5 h
6 - 8

Du behöver

  • 8 blandade lökar, i olika storlekar och färger
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe gräslök
  • 4 msk rapsolja
  • citron
  • 1 msk honung

Fyllning

  • 6 dl riven cheddarost
  • 2 dl grädde
  • 3 ägg
  • salt
  • vitpeppar

Tartedeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, tempererat
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kallt vatten

Gör så här

  1. Fyllning
    Arbeta degen smidig och kavla ut den tunt. Låt vila 20 min i kylskåp.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Klä en form med degen, ca 24 cm alt i små formar, nagga med en gaffel.
  4. Förgrädda skalet i ca10 min, gärna med torkade ärtor i så att inte degen höjs.
  5. Riv cheddarosten, blanda med grädde, ägg och ett par varv med vitpepparn. Fyll skalet.
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 30-40 min så att fyllningen stannar. Små formar behöver kortare tid ca 20-30 min.
  7. Ansa och skär lökarna i klyftor och skivor. Vänd runt i rapsoljan, lite saft och finrivet skal från citron samt honung. Låt marinera, smaka av med salt och vitpeppar.
  8. Skär gräslöken fint och plocka dillen.
  9. Lägg löksalladen på pajen/pajerna och servera på midsommarbordet till sill, lax och kallskuret.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept