Tartlett med yuzu, rosor och fläder

ca 1 h
ca 1 h

Du behöver

Tartlettskal

  • 180 g smör
  • 120 g florsocker
  • 3 g salt
  • 60 g äggula
  • 150 g vetemjöl
  • 150 g ölandsvetemjöl

Flädermaräng

  • 300 g socker
  • 100 g flädersaft
  • 150 g äggvita

Yuzucurd

  • 135 g yuzusaft
  • 135 g strösocker
  • 135 g hela ägg
  • 175 g smör

Picklade rosor

  • nyponrosor
  • 1 dl äppelcider
  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker

Gör så här

  1. Tartlettskal
    Mixa alla ingredienser utom äggula i matberedare.
  2. Tillsätt äggulorna en och en. Kavla ut tunt och baka på 185 grader i cirka 10 minuter.
  3. Flädermaräng
    Vispa äggvitan fast i en hushållsassistent.
  4. Koka socker och flädersaft till 118 grader och häll på.
  5. Vispa tills det är rumstempererat.
  6. Yuzucurd
    Koka upp yuzusaften i en kastrull.
  7. Under tiden vispar du ihop socker och ägg i en bunke. När yuzusaften kokar häller du den, under omrörning, över äggen i bunken.
  8. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm sakta till 86 grader. Ta av från värmen och mixa ner smöret med en stavmixer.
  9. Picklade rosor
    Koka upp lagen, låt svalna och lägg sedan ner rosorna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept