Tartlett med krusbär, gran och libbsticka

ca 1 h
ca 1 h

Du behöver

  • Tartlettskal
  • 180 g smör
  • 120 g florsocker
  • 3 g salt
  • 60 g äggula
  • 150 g vetemjöl
  • 150 g ölandsvetemjöl

Grankräm

  • 1 dl granolja
  • 0,5 st gelatinblad
  • 0,5 dl mjölk
  • 50 g socker

Torkad libbsticka

  • Libbsticka

Krusbärsmarmelad

  • 300 g krusbär
  • 300 g råsörsocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Tartlettskal
    Sätt ugnen på 185 grader.
  2. Mixa alla ingredienser utom äggula i matberedare.
  3. Tillsätt äggulorna en och en.
  4. Kavla ut tunt och baka i cirka 10 minuter.
  5. Grankräm
    Koka mjölk och socker.
  6. Lös upp gelatinet i mjölken.
  7. Montera ner granoljan.
  8. Torkad libbsticka
    Torka libbsticka i ugnen på 60 grader och mixa till ett pulver.
  9. Krusbärsmarmelad
    Koka ihop alla ingredienser till 107 grader och låt svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept