Tartlett med choklad, malt och havtorn

ca 1.5 h
ca 1.5 h

Du behöver

Tartlettskal med malt

  • 180 g smör
  • 65 g florsocker
  • 15 g malt
  • 40 g kakao
  • 3 g salt
  • 60 g äggula
  • 150 g vetemjöl
  • 150 g ölandsvetemjöl

Chokladcremeux

  • 0,5 gelatinblad
  • 100 g vispgrädde
  • 100 g mjölk
  • 50 g äggula
  • 20 g socker
  • 160 g mjölkchoklad

Maltsmul

  • 100 g socker
  • 100 g mandelmjöl
  • 60 g vetemjöl
  • 30 g maltmjöl
  • 30 g lakritspulver
  • 70 g smör, smält
  • 5 g salt

Havtornscurd

  • 135 g havtornsaft
  • 135 g strösocker
  • 135 g hela ägg
  • 175 g smör

Gör så här

  1. Tartlettskal
    Sätt ugnen på 185 grader
  2. Mixa alla ingredienser utom äggula i matberedare.
  3. Tillsätt äggulorna en och en.
  4. Kavla ut tunt och baka i cirka 10 minuter.
  5. Chokladcremeux
    Koka allt utom choklad till 86 grader.
  6. Häll över chokladen och tillsätt gelatinet.
  7. Maltsmul
    Sätt ugnen på 160 grader.
  8. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret.
  9. Baka 20 minuter på 160 grader och sedan 20 minuter på 140 grader. Ta ut och låt svalna.
  10. Havtornscurd
    Koka upp havtornssaften i en kastrull.
  11. Under tiden vispar du ihop socker och ägg i en bunke.
  12. När havtornssaften kokar häller du den, under omrörning, över äggen i bunken.
  13. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm sakta till 86 grader.
  14. Ta av från värmen och mixa ner smöret med en stavmixer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept