Tårtkaka

Tårtkaka
Foto: TV4

Både frasig och mjuk.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 50 g margarin, mjukt
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 äggulor
  • 1,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk mjölk
  • Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl malda hasselnötskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en kakform, gärna en mindre springform.
  2. Rör margarin och socker vitt. Blanda ner gulorna en i sänder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned. Rör sist ned mjölken.
  3. Bred ut smeten i formen. Vispa vitorna hårt och tillsätt sockret lite i sänder under tiden. Vänd ned nötterna och bred marängsmeten över kakan.
  4. Grädda klart mitt i ugnen ca 45 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept