Tarteletter med kiwifrukt

Tarteletter med kiwifrukt
Foto: TV4

En frasig tartelett kan du fylla med exempelvis kiwifrukt. För att baka tarteletter behöver du använda portionsformar. Servera som dessert.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

Pajdeg:

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk strösocker
  • Fyllning:
  • 250 g Philadelphiaost
  • 4 msk florsocker
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 6 kiwifrukter
  • 1,5 dl äppelgelé

Gör så här

  1. Dela smöret i bitar. Blanda smör, mjöl, vatten och socker till en deg. Kavla ut degen och ta ut 10 rundlar med ett mått med 7 cm diameter. Klä portionsformar med degrundlarna. Låt dem stå i kylen i 10 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Täck varje skal med bakplåtspapper och fyll dem med ris eller bönor. Grädda dem i 10 minuter. Ta bort papper och ris och grädda ytterligare 5 - 7 minuter eller tills de är ljusgula. Låt dem kallna helt innan du fyller dem.
  3. Vispa ihop ihop philadelphiaost, florsocker, citronskal och citronsaft. Det går utmärkt med elvisp. Spritsa eller lägg med sked blandningen i formarna. Skiva kiwifrukterna och lägg dem på fyllningen. Värm lite äppelgelé tills den precis smält och pensla den rikligt över frukten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept