Tarteletter med blåbär

Tarteletter med blåbär
Foto: TV4

Pajskalen till tarteletterna kan du förbereda, liksom citronkrämen som du fyller dem med. Strax före servering fyller du skalen och penslar med gelé. Gott och praktiskt!

18 augusti 2009
Visa mer
10

Du behöver

Pajdeg:

  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 3 msk vatten
  • 1 tsk strösocker

Citronkräm:

  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 2 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 msk vispgrädde
  • 250 g blåbär
  • äppel- eller svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda smör, mjöl, vatten och socker. Kavla ut degen och ta ut 12 rundlar med 7 cm diameter och klä portionsformar med degrundlarna. Låt dem stå i kylen 10 minuter, grädda dem sedan i 20 minuter. Låt dem kallna helt.
  2. Citronkräm: Tvätta citronen och riv skalet. Vispa upp ägget lätt. Blanda majsstärkelse, rivet citronskal, pressad citron, strösocker, mjölk och det vispade ägget i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar. Låt kallna. Vispa grädden och rör varsamt ner i krämen.
  3. Smält geléet. Fyll pajskalen med citonkrämen och fördela blåbären ovanpå. Pensla med varm gelé och låt den stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept