Tarte Tatin med apelsin

Tarte Tatin med apelsin
Foto: TV4
Från Redaktionen

En variant på Tarte Tatin med apelsiner där kakan gräddas i en stor bakform och sedan själps upp upp-och-ner.

I original görs denna franska upp-och nervända kaka med äpplen i en gjutjärnsstekpanna.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 3 msk smör, smält
  • 3 msk farinsocker
  • 1-2 apelsiner
  • ca 10 röda cocktailbär
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader. Pensla en 2 liters bakform med 3 msk smör. Strö farinsockret så att det blandar sig med smöret i botten.
  2. Skala dina apelsiner, skär bort det vita skalet och skiva dem. Lägg skivorna i botten av formen med cocktailbären.
  3. Vispa ägg och socker. Koka upp smör och vatten och rör ner. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Slå smeten i formen och grädda strax under mitten 35-40 minuter. Vänd kakan upp och ner och servera den gärna nybakad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept