Tarte tatin

Tarte Tatin - paj som du lagar i stekpanna!

Tarte Tatin är en fantastisk fransk efterrättsklassiker som alla borde testa minst en gång. Här hittar du våra bästa recept!

Tarte tatin är pajen som du lagar upp och ner. En typisk efterrätt som verkar lite svår och snofsig men som i hemlighet är ganska enkel att lyckas med!

Först karamelliserar du frukten i socker och smör i en ugnsfast stekpanna och sen bäddar du ner klyftorna under ett täcke av pajdeg (om du vill göra det enkelt så använd färdig smördeg, det blir jättegott!) Hela härligheten skjutsas sedan in i ugnen vilket gör att degen frasar och fluffar sig fint medan frukten gottar ihop sig ännu mer. När det är klart är det bara att stjälpa upp pajen på en tallrik så den blir rättvänd. 

Vanligast är att använda äpplen till tarte tatin, men kolla in några av våra receptvarianter nedan och prova dig fram. Tarte tatin är fantastiskt gott med vaniljglass till och ett roligt alternativ till vanlig smulpaj!

Tarte tatin