Tarte med äpple och björnbär

Tarte med äpple och björnbär
Foto: TV4

Pajdeg som ska kavlas måste blandas så kvickt som möjligt då blir den färdiga pajen som bäst. Vilostunden i kylskåpet gör att degen inte lika lätt hasar ner i formen under gräddningen.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 150 g smör
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 3 dl marsankräm
  • 2 st äpplen
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 dl björnbär

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl och socker. Lägg i kylskåpskallt smör i stora kuber. Hacka alla ingredienserna med en bordskniv tills degen ser smulig ut. Tillsätt då 1-2 msk iskallt vatten hacka lite till. Ta de sista tagen med fingertopparna men arbeta då så lite som möjligt. Lägg degen i kylskåpet i ca 1 timme.
  2. Kavla ut degen, lägg den i en form och ställ in i kylskåpet i ca 30 minuter innan pajen gräddas. Värm ugnen till 200°. Grädda pajskalet 15 minuter. Låt svalna.
  3. Skär äpplena i tärningar och blanda med citronsaften. Fyll pajskalet med marsán, äpple och björnbär.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept