Tartar de Afrodite

45 m
4
Tartar de Afrodite
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Miniatyrråbiff

  • ca 250 g innanlår av nöt
  • 1 palsternacka
  • 2 äggulor
  • olja, till fritering

Till servering

  • dijonsenap
  • pepparrot
  • minipickles

Hollandaisesås

  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 tsk citron
  • 2 msk vatten
  • salt och vitpeppar
  • tabasco

Gratinerade ostron

  • 4 ostron
  • 250 g bladspenat
  • 1 schalottenlök
  • 1 skvätt Pernod
  • 50 g parmesan

Spenatfräs

  • 1 schalottenlök
  • 1 näve babyspenat
  • smör

Gör så här

  1. Miniatyrråbiff
    Mal nöt-innanlåret. Forma till små, runda biffar (ca 5 cm i diameter). Fritera tunna skivor av palsternackan i olja (använd förslagsvis en stekpanna). Lägg upp råbiffen på ett fat tillsammans med en klick dijonsenap, lite riven pepparrot, pickels. Strö lite salt över och nymalen peppar. Serveras tillsammans med äggulan, som förslagsvis placeras i t.ex. en liten äggkopp eller ett shotglas på tallriken.
  2. Hollandaisesås
    Blanda citron, äggulor och vatten. Vispa tills skummigt i ett vattenbad. Skira smöret och tillsätt det i en försiktig stråle under konstant vispning. Tillsätt salt, vitpeppar och tabasco efter smak.
  3. Ostronen
    Ta ut ostronet och rengör skalen. Fräs schalottenlök tillsammans med spenat gyllenbrunt. Släng på ett stänk Pernod. Lägg spenatblandningen i ostronskalen och placera musslan ovanpå. Häll över hollandaisesåsen, riv rikligt med parmesan över och gratinera högt upp i ugnen på 200-220 grader.
  4. Spenatblandning
    En schalottenlök och en näve babyspenat. Hacka fint och stek i lite smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept