Tårtbotten: Värm ugnen till 175°. Smält smör och choklad över vattenbad och låt svalna. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner mjöl och bakpulver under vispning. Tillsätt chokladsmöret och häll smeten i formen. Grädda i 18 minuter.
Fyllning 1: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, ägg, socker, citronsaft och vaniljsocker. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och blanda i den. Låt stå kallt.
Fyllning 2: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, socker, äggula och björnbärsmoset. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och vänd ner.
Klipp ut en remsa av smörpapper som är ca 5 cm bred och kan formas till en ring kring tårtbottnen. Bred ut fyllning 1 ovanpå chokladbottnen och ställ kakan kallt över natten. Bred ut fyllning 2 och ställ kallt ett par timmar.