Tårta med björnbärskesella

Tårta med björnbärskesella
Foto: TV4

Den första fyllningen ska stå kallt över natten innan den andra breds ut överst, så här är det en smula planering som gäller.

30 januari 2009

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g blockchoklad
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Fyllning 1:

  • 3 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Fyllning 2:

  • 3 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 msk mixade björnbär
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • kiwi
  • konserverad ananas
  • björnbär

Gör så här

  1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175°. Smält smör och choklad över vattenbad och låt svalna. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner mjöl och bakpulver under vispning. Tillsätt chokladsmöret och häll smeten i formen. Grädda i 18 minuter.
  2. Fyllning 1: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, ägg, socker, citronsaft och vaniljsocker. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och blanda i den. Låt stå kallt. Fyllning 2: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, socker, äggula och björnbärsmoset. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och vänd ner.
  3. Klipp ut en remsa av smörpapper som är ca 5 cm bred och kan formas till en ring kring tårtbottnen. Bred ut fyllning 1 ovanpå chokladbottnen och ställ kakan kallt över natten. Bred ut fyllning 2 och ställ kallt ett par timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept