Tårta med björnbärskesella

Tårta med björnbärskesella
Foto: TV4

Den första fyllningen ska stå kallt över natten innan den andra breds ut överst, så här är det en smula planering som gäller.

30 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 100 g smör
  • 100 g blockchoklad
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver

Fyllning 1:

  • 3 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Fyllning 2:

  • 3 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 msk mixade björnbär
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering:
  • kiwi
  • konserverad ananas
  • björnbär

Gör så här

  1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175°. Smält smör och choklad över vattenbad och låt svalna. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner mjöl och bakpulver under vispning. Tillsätt chokladsmöret och häll smeten i formen. Grädda i 18 minuter.
  2. Fyllning 1: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, ägg, socker, citronsaft och vaniljsocker. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och blanda i den. Låt stå kallt. Fyllning 2: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, socker, äggula och björnbärsmoset. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och vänd ner.
  3. Klipp ut en remsa av smörpapper som är ca 5 cm bred och kan formas till en ring kring tårtbottnen. Bred ut fyllning 1 ovanpå chokladbottnen och ställ kakan kallt över natten. Bred ut fyllning 2 och ställ kallt ett par timmar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept