Antiinflammatorisk mangogryta

30 m
4
30 m
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk mald gurkmeja
  • ca 1 tsk sambal oelek (beroende på hur het du vill ha den)
  • 2 msk kallpressad kokosolja
  • 400 ml krossade tomater
  • 2 cm färsk ingefära utan skal (hackad i mindre bitar)
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 dl naturella cashewnötter (blötlagda i minst 1 timme i rumstemperatur)
  • 400 ml kokosmjölk
  • havssalt och nymalen svartpeppar
  • 10 plommontomater, klyftade
  • 70 g babyspenat
  • ca 270 g ekologisk naturell fast tofu
  • 1 mango, tärnad

Till servering

  • 2 dl okokt quinoa (eller något annat alternativ till ris)
  • 0,5 kruka koriander

Gör så här

  1. Koka quinoan (eller durra, bovete eller något annat du tycker om).
  2. Värm löken och gurkmejan på låg temperatur i kokosoljan i en kastrull. Häll över löken, de krossade tomaterna, ingefäran, tomatpurén, nötterna och kokosmjölken i mixern och kör tills det blir lite lagom grynigt (vi är inte ute efter någon slätstruken sammetssås här inte, lite karaktär och bitar är bara bra).
  3. Häll tillbaka såsen i kastrullen, värm upp den så den blir ljummen och ha i plommontomaterna, spenaten, tofun och mangon. Servera med durra/quinoa/bovete. Dekorera med lite hackad koriander kanske om du är på det humöret? Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept