Torsk med äpple och fläder

Torsk med äpple och fläder
Foto: Luckyday
4

Du behöver

Flädergelé

  • 1 dl flädersaft
  • 1 dl fläder- eller äppelcidervinäger
  • 3 gelatinblad

Äppelsallad med krasse

  • 2 granny smith-äpplen, tärnade
  • 1 knippe vattenkrasse
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk rapsolja

Torsk

  • 700 g torskrygg, om möjligt försök att få 4 skivor kokt torskrom, 2 torsklever och 4 färska torsklungor.
  • smör, till stekning
  • salt, efter smak

Gör så här

  1. Flädergelé
    Blanda vätskorna i en skål och lägg i gelatinbladen. När gelatinet är mjukt, ta upp det och smält det i ett vattenbad eller kastrull på låg värme. Häll tillbaka gelatinet i den kalla vätskan och ställ in i kylen 1-2 h.
  2. Sallad
    Blanda äpple, vinäger och olja i en skål. Strö över vattenkrassen.
  3. Torsk
    Skär torsken i portionsbitar och stek i generöst med smör. Ös fisken kontinuerligt under hela tillagningen (ca 10 min). Salta efter smak.
  4. Servering
    Servera torsken tillsammans med äppelsallad och lite flädergelé.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept