Pelargonkyckling med kronärtskockor

Pelargonkyckling med kronärtskockor
Foto: Luckyday
4

Du behöver

  • 1 hel kyckling, färsk frigående (eller bröst och ben från 1 kyckling)
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 6 blad från citronpelargon, hackade
  • 6-12 kronärtskockshjärtan
  • 2 babyfänkål, halverade

Sallad

  • 1 lila morot, skalad
  • 1 vit morot, skalad
  • 1 palsternacka, skalad

Garnering

  • blomkrasse

Gör så här

  1. Dela kycklingbrösten och benen i halvor. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen gyllene. Tillsätt vitt vin och pelargon. Salta efter smak och låt koka i 15-20 minuter på medelvärme. Täck med lock.
  2. Lägg i kronärtskockor och fänkål och låt koka i ytterligare 10 minuter.
  3. Förbered salladen. Använd en mandolin och skiva morötter och palsternacka tunt. Lägg i kallt vatten.
  4. Servera kycklingen med de tunt skivade, råa grönsakerna och garnera med blomsterkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept