Stekt inlagd sill

Stekt inlagd sill
Foto: Luckyday
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Stekt inlagd sill

13 ingredienser

Panerad sill som steks och sedan läggs i ättikslag i en vecka. Väl värd väntan!

Ingredienser

portioner
  • 500 g sillfilé (ärsk sillfilé med skinn, utan fenor)
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • 150 g smör
  • 2 rödlökar, skivade
  • salt

ättikslag

  • 1 l vatten
  • 3 dl ättiksprit 12 %
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Sätt ihop sillfiléerna två och två, med skinnsidan ut.
  2. Blanda ströbröd och rågmjöl. Rulla filéerna i blandningen.
  3. Stek fisken på varje sida i smör tills den är gyllenbrun. Salta efter smak.
  4. Placera den stekta sillen i en skål, toppa med löken.
  5. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret är helt upplöst.
  6. Häll lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller ett lock, låt sedan stå till sig i kylen en vecka innan du äter.