Stekt inlagd sill

Stekt inlagd sill
Foto: Luckyday
4

Du behöver

  • 500 g färsk sillfilé med skinn, utan fenor
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl rågmjöl
  • 150 g smör
  • 2 rödlökar, skivade
  • salt

Ättikslag

  • 1 l vatten
  • 3 dl ättika, 24 %
  • 5 dl strösocker
  • 1 msk hel kryddpeppar
  • 1 msk salt
  • 10 lagerblad
  • 10 hela svartpepparkorn

Gör så här

  1. Sätt ihop sillfiléerna två och två, med skinnsidan ut.
  2. Blanda ströbröd och rågmjöl. Rulla filéerna i blandningen.
  3. Stek fisken på varje sida i smör tills den är gyllenbrun. Salta efter smak.
  4. Placera den stekta sillen i en skål, toppa med löken.
  5. Blanda ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Värm på medelvärme tills sockret är helt upplöst.
  6. Häll lagen över sill och lök. Täck med plastfolie eller ett lock, låt sedan stå till sig i kylen en vecka innan du äter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept