Fasan, kavring och skogsörter

Fasan, kavring och skogsörter
Foto: Luckyday
Tareq Taylor profil ny
Tareq Taylor profil ny

Fasan, kavring och skogsörter

9 ingredienser

Kavring toppad med stekt fasanbröst, svamp och brysselkål.

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor kavring
  • smör, att steka i
  • 4 fasanbröst
  • 4 fasanlevrar, valfritt
  • 50 g torkad svamp
  • 1 dl mörk köttbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 10-12 brysselkål, skalade, till bladen
  • 4 msk lingon

Gör så här

  1. Stek brödet gyllene och krispigt i ca 2 msk smör. Lyft ur pannan och låt svalna.
  2. Tillaga fasanbröst, lever och torkad svamp i 1-2 msk smör i en kastrull. Salta efter smak. Laga tills brösten är medium rare. Ta upp köttet och låt vila på en varm plats i minst 5 minuter.
  3. Lägg buljong och grädde i stekpannan med svampen och låta det koka tills det är krämigt. Salta efter smak.
  4. Koka upp lättsaltat vatten och låt brysselkålen gå i cirka 10-15 sekunder. Servera fasan, svamp och brysselkål på kavring. Garnera med lingon.