Täppans kalla vaniljsås

Täppans kalla vaniljsås
Foto: TV4

Vaniljsås brukar vara som pricken över i, när man serverar den till äppelkakan. Så självklar och så god. Naturligtvis kan man köpa färdig men det slår högt att servera en hemlagad version!

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 3 dl kaffegrädde
  • 3 äggulor
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Skär upp vaniljstången, skrapa ur den och lägg allt tillsammans med kaffegrädden i en kastrull. Koka upp, ta kastrullen från värmen och låt sedan grädden stå och dra i15 minuter.
  2. Vispa ihop äggulorna och sockret och häll blandningen i grädden. Sjud såsen försiktigt under vispning tills den blivit lagom tjock (försiktigt, så att inte äggen stelnar och såsen blir grynig). Ta upp vaniljstången och låt såsen kallna.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i såsen strax innan den ska serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept