Crème brûlée med marinerade bär

Crème brûlée med marinerade bär
Foto: tv4

Crème brûlée med marinerade bär

Av: Tapani - Vasa

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

ca 1,5 h

Crème brûlée med marinerade jordgubbar och mynta.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck

7784 Saracco Moscato d'Asti

Ingredienser

portioner
  • 1 dl mjölk
  • 5 dl grädde
  • 2 vaniljstänger
  • 128 g äggula
  • 122 g strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 knippe färsk mynta
  • 1 tsk florsocker

Gör så här

  1. Skrapa ur vaniljstängerna, häll mjölk grädde, halva mängden socker och vanilj stängerna och urskrapet i en kastrull och koka upp, dra åt sidan och låt dra ca 15 min.
  2. Rör ihop resterande mängd av socker och äggulor.
  3. Häll kokade blandningen över äggblandningen under ständig omrörning och sila. Häll upp i ugnskoppar och kör i vattenbad på ca 85 grader i 45-50 min.

Marinerade jordgubbar

  1. Pressa saften av limen, halvera jordgubbarna. Grovhacka myntan. Rör ihop försiktigt smaka av med florsocker.