Laxröra med potatis och ägg på pumpernickel

Tantröra på pumpernickel
Foto: TV4

Laxröra med potatis och ägg på pumpernickel

Av: Ann - Göteborg

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

15 m

Trevlig liten inledande snitt med kallrökt lax, potatis, ägg och ättiksgurka. Även för gubbar.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 ättiksgurka
  • 2 potatisar
  • 2 ägg, hårdkokta
  • 0,5 kruka gräslök
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 4 msk majonnäs
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 skivor pumpernickel

Garnering

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 4 msk röd rom
  • dillkvist

Gör så här

  1. Koka potatisen med skalet på. Låt kallna. Skala potatisen och skär den i små bitar.
  2. Skär laxen och gurkan i små bitar. Skala och hacka äggen och finhacka gräslöken.
  3. Blanda lax, gurka, potatis, ägg, gräslök, crème fraiche, majonnäs, salt och peppar i en skål.
  4. Lägg tantröra på 4 bitar pumpernickel och garnera med rödlök, rom och lägg en dillkvist överst.