Tant Gredelin

1 h 45 m
4
Tant Gredelin
Foto: TV4

Crème brulée med smak av turkisk peppar serveras med hallon.

Dryckestips: Torrt mousserande vin

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 maj 2015
Visa mer
1 h 45 m
4

Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 6 äggulor
  • 8 turkisk peppar, krossade
  • 0,75 dl strösocker
  • råsocker
  • färska hallon, till servering

Gör så här

  1. Dela vaniljstången och skrapa ut innehållet. Lägg stång och innehåll i en kastrull med grädden och mjölken. Värm upp men låt det inte börja koka. Ta av från plattan och svalna.
  2. Blanda försiktigt äggulor och socker i en annan bunke. Fiska upp och släng vaniljstången.
  3. Häll på den svalnade smeten i äggbunken och fördela den färdigblandade smeten i ugnssäkra portionsformar. Fördela turkiska pepparen och strö i portionsformarna.
  4. Sätt ugnen på 100 grader och ställ formarna i ett vattenbad i en större ugnssäker form. Låt vattnet täcka halva portionsformen. Låt stå i ugnen tills det slutar dallra när du skakar försiktigt på portionsformen. Ca 60-90 minuter. Ta ut och svalna, håll gärna kylskåpskallt.
  5. Innan servering
    Strö över råsocker (Inte för tjockt lager, det ska precis täckas) och bränn med gasolbrännare så att sockret smälter och ger en hård yta. Det ska visst även gå i ugnen om man har på grilleffekt och ställer formarna högt upp.
  6. Servera med färska hallon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept