Balkan meze

6-8 st
45 min
Balkan meze
Foto: TV4

Ustipke (friterad brödboll), prosciutto, olika ostar, oliver och olivolja.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


11 september 2012
Visa mer
6-8 st
45 min

Du behöver

  • 1 l frityrolja
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,25 st jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 2-3 dl mjöl (efter behov)
  • 3 msk vodka

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med rumstempererad mjölk. Tillsätt ett vispat ägg, vodkan och sedan salt och mjöl.
  2. Börja med lite mjöl i taget och blanda tills du får en lös deg. Låt degen jäsa i ca 30 min under en ren kökshandduk.
  3. Värm oljan i en gryta. Använd en matsked för att ta upp degen i bitar från degbunken.
  4. Lägg degbiten försiktigt i oljan, var noga med att vända degbiten i oljan så att den friteras och får en gyllenbrun färg.
  5. Lägg sedan den friterade brödbollen på hushållspapper för att låta oljan droppa av.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept