Tufahije á la Tanja

60 min
4
Tufahije á la Tanja
Foto: TV4

Ugnsbakade äpplen med valnötsfyllning, serveras med glass, grädde, körsbär och toppat med sirap.
 

Tufahije a la Tanja
Ugnsbakade äpplen med valnötsfyllning, serveras med glass, grädde, körsbär och toppat med sirap

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


11 september 2012
Visa mer
60 min
4

Du behöver

  • 4 st äpplen
  • 100 g socker
  • 50 g malda valnötter
  • 1 st ägg
  • 1 st pressad citron
  • 1 l vatten
  • 2 msk vaniljsocker
  • 25 g margarin

Gör så här

  1. Tvätta, skala och urkärna äpplena ordentligt.
  2. Koka upp vatten med socker, pressad citron och 1 msk vaniljsocker. Lägg i äpplena och koka dem i ca 10 min tills de blir lite mjukare.
  3. Mal ner valnötterna och tillsätt äggvita. Smält margarin och rör ner 1 msk vaniljsocker, blanda sedan ihop det med de malda valnötterna.
  4. Ta ut äpplena ur det kokande vattnet och fyll dem med valnötsfyllningen. Rulla gärna äpplena i hackade valnötter så att de fastnar runt om äpplet.
  5. Sätt dem sedan i en ugnsform och grädda på 180 grader i 15 min. Servera dem med grädde, glass och toppa med ljus sirap.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept