Tandoorimarinerad kycklingfilé med tagliatelle

Tandoorimarinerad kycklingfilé med tagliatelle
Foto: TV4

Härliga indiska smaker på ett enkelt sätt. Räkna med en timme medan kycklingen ligger i marinaden. Låt gärna myntayoghurten dra samtidigt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 färska tagliatelle
  • 4 kycklingfiléer á 150 g
  • 1 påse tandoorikryddor
  • 3 dl gräddfil
  • 25 g smör
  • 4 msk olivolja
  • salt och malen svartpeppar

Myntayoghurt:

  • 1 citron
  • 1 knippa färsk mynta
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Blanda gräddfil och tandoorikryddor. Marinera kycklingen i gräddfilsmarinaden 1 timme. Myntayoghurt: Strimla citronskalet. Blanda ihop yoghurt med rivet citronskal, finhackad mynta, salt och vitpeppar. Låt stå svalt.
  2. Låt kycklingfiléerna rinna av. Stek dem i smör och olivolja i en stekpanna på låg värme. Krydda med salt och svartpeppar.
  3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Blanda pastan med olivoljan. Servera kycklingen med nykokta tagliatelle och svalkande myntayoghurt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept