Tandoorikyckling med mangosås

45 m
4
Tandoorikyckling med mangosås
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Kryddblandning

  • 2 msk malen spiskummin
  • 2 msk malen koriander
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk muskotnöt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk gurkmeja

Kyckling

  • 1 kg kycklinglår
  • 2 dl naturell yoghurt

Sås

  • 1 mogen mango
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 krm sambal oelek
  • 1,5 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Börja med kryddblandningen, blanda samman allt och förvara torrt och mörkt. Ta sedan 3 msk av blandningen och blanda med den naturella yoghurten.
  2. Blanda kycklingen med tandooriyoghurten och lägg den tätt i en ugnsform. Tillaga i ugn på 225 grader ca 35-40 minuter. Kör ev på grillen sista minuterna för en rostad smak.
  3. Finhacka mangon och hacka mynta, blanda det med den grekiska yoghurten och de resterande ingredienserna.
  4. Servera gärna med luftigt ris eller en stor grön sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept