Tandoorikryddade jätteräkor på spett med gurkraita

Tandoorikryddade jätteräkor på spett med gurkraita
Foto: TV4

Grilla läckra räkspett med tandoorismak. För att lindra hettan serveras en mild raita med gurka till.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 20-24 jätteräkor
  • Marinad:
  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 0,5 dl pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och malen vitpeppar
  • 4 träspett

Gurkraita:

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 slanggurka
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft

Till servering:

  • kokt basmatiris
  • kokta grönsaker eller rotfrukter

Gör så här

  1. Lägg träspetten i blöt. Pressa ner vitlöken i citronsaften och krydda med salt och peppar. Lägg i jätteräkorna och låt dem marinera en stund. Trä sedan upp dem på spetten.
  2. Gurkraita: Skala och kärna ur gurkan och skär den i tunna halvmånar. Blanda ner gurkan i yoghurten, häll i citronsaft och krydda med salt och peppar.
  3. Grilla spetten i 3 minuter per sida på grillen, i grillpanna eller ugn. Servera med gurkraita, ris och grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept