Tandoorikryddade jätteräkor på spett med gurkraita

Tandoorikryddade jätteräkor på spett med gurkraita
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Tandoorikryddade jätteräkor på spett med gurkraita

14 ingredienser

Grilla läckra räkspett med tandoorismak. För att lindra hettan serveras en mild raita med gurka till.

Ingredienser

portioner
  • 20-24 jätteräkor

Marinad:

  • 2 tsk tandoorikrydda
  • 0,5 dl citron, pressad
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 grillspett

Gurkraita:

  • 2 dl matyoghurt
  • 0,5 gurka
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 tsk citron, pressad

Till servering:

  • kokt basmatiris
  • kokta grönsaker eller rotfrukter

Gör så här

  1. Lägg träspetten i blöt. Pressa ner vitlöken i citronsaften och krydda med salt och peppar. Lägg i jätteräkorna och låt dem marinera en stund. Trä sedan upp dem på spetten.
  2. Gurkraita: Skala och kärna ur gurkan och skär den i tunna halvmånar. Blanda ner gurkan i yoghurten, häll i citronsaft och krydda med salt och peppar.
  3. Grilla spetten i 3 minuter per sida på grillen, i grillpanna eller ugn. Servera med gurkraita, ris och grönsaker.