Tanapour

1 h 30 m
4
Tanapour
Foto: TV4

Armenisk yoghurtsoppa med bönor, kikärtor och linser. Lite kyckling gör den ännu matigare.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

25 november 2015
Visa mer
1 h 30 m
4

Du behöver

  • 0,75 dl vita bönor
  • 0,75 dl röda bönor
  • 0,75 dl kikärtor
  • 1,5 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 lagerblad
  • 0,75 dl linser
  • 75 g torkade örter, persilja, gräslök, koriander, spenat
  • 75 g färsk persilja
  • 50 g färsk mynta
  • 500 g matlagningsyoghurt
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 70 g fullkornsspagetti
  • 250 g tärnad kycklingfilé
  • 0,5 hackad lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Lägg blötlagda bönor och kikärtor i en stor gryta. Häll på rikligt med vatten, grönsaksbuljongtärning, lagerblad och låt koka cirka en timme. Lägg i linserna mot slutet.
  2. Hacka de färska kryddorna och lägg i tillsammans med de torkade örterna när bönorna känns mjuka.
  3. Häll i yoghurt, matlagningsgrädde och spagetti, och låt koka ytterligare cirka 20 minuter.
  4. Fräs kycklingen med hackad lök och vitlök i olivolja.
  5. Servera soppan med kycklingen i egen skål vid sidan om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept