Talgfriterade pommes frites

1,5 h
4
Från Nyhetsmorgon

Hemgjorda pommes som friteras tre gånger i talg. Servera gärna med en sallad med citron och riven parmesanost

Tips:  ett gott alternativ är att slunga upp dem även i friterade örter som timjan och rosmarin, samt vitlök.

5 juni 2015
Visa mer
1,5 h
4

Du behöver

  • 8 stora fasta potatisar (cirka 1 kg)
  • 2 kg talg
  • finsalt

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och skär dem i cirka 1 centimeter tjocka stavar. Skölj dem i ca. 30 min och torka dem med en handduk.
  2. Värm upp talgen till cirka 140 grader. Dela upp förfriteringen i 2 omgångar låt varje omgång gå ca 10 min i talgen tills de mjuknar.
  3. Värm talgen i samband med serveringen till cirka 180 grader. Lägg ner pommes fritesen igen och fritera tills de får lätt gyllene färg och är krispiga. Torka av den värsta av fettet på papper och slunga dem med salt, servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept