Tagliatelle på bondmorans vis

20 m
4

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 250 g champinjoner
  • 75 g färsk karl johan-svamp, alt torkad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 peperoncini, torkad och smulad, alt 2 krm cayennepeppar
  • 3 kvistar bladpersilja, grovhackade
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Om du använder torkad svamp, blötlägg den i en skål med varmt vatten.
  2. Värm olivoljan i en stekpanna. Krossa vitlöken och lägg i pannan tillsammans med peperoncini eller torkad cayennepeppar. Fräs en liten stund.
  3. Dela champinjonerna i kvartar. Ta karl johan-svampen och lägg i pannan tillsammans med champinjonerna och den grovhackade bladpersiljan. Häll på vinet. Låt såsen koka ihop på låg medelvärme.
  4. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, men ta upp pastan 1,5 min innan koktidens slut. Spara pastavattnet.
  5. Vänd ner i svampblandningen, och tillsätt 1 dl av pastavattnet för att låta stärkelsen i vattnet hjälpa såsen att bli krämig. Värm upp pastan med såsen och koka ihop snabbt. Salta efter smak, lägg upp och garnera med hackad bladpersilja. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept