Tagliatelle med ostsås

Tagliatelle med ostsås
Foto: TV4

En och annan ostbit brukar finnas över från julbordet. Använd den för att laga den perfekta mellandags- pastan.

11 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 0,5 krm riven muskotnöt
  • 1 dl riven ost
  • körsbärstomater
  • oliver
  • 4 portioner pasta

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och späd med mjölk, lite i taget. Koka 5 minuter, krydda med salt, vitpeppar och muskotnöt. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
  3. Skålla cocktailtomaterna. Servera pastan med ostsåsen och tomat och oliver.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept