Tagliatelle med krämig laxsås

Tagliatelle med krämig laxsås ny 2024
Foto: Köket.se

Tagliatelle med krämig laxsås

Från: Köket

14 ingredienser

30 min

Lax, curry, dragon, vitt vin och paprika tillsammans med mycket annat gott i en krämig sås till pasta. Festligt men lättlagat!

Ingredienser

portioner
  • 500 g lax
  • 140 g tagliatelle
  • 1 röd paprika
  • 0,5 purjolök
  • 1 tsk curry
  • 1 krm cayennepeppar
  • olja, till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk torkad dragon
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Skär laxen i bitar.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  3. Strimla purjolöken och tärna paprikan. Fräs grönsakerna tillsammans med curry och cayennepeppar i lite olja i en kastrull eller djup stekpanna. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund.
  4. Häll över vin och smula ner buljongtärningen och låt koka ihop en stund. Krydda med dragon och körvel och slå i matlagningsgrädde och creme fraiche. Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
  5. Lägg i laxbitarna och låt sjuda på svag värme i ca 5 minuter. Servera med pastan och garnera med rucola.