Tafelspitz med potatis, morot och apfelkren

Tafelspitz med potatis, morot och apfelkren
Foto: TV4

“Locket” på rostbiffen är en styckningsdetalj som börjar bli känd även Sverige. Av den lagar man i många andra europeiska länder smakliga rätter.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g rostbifflock
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 rotselleri
  • persiljestjälkar
  • 1 lagerblad
  • 3 vitpepparkorn
  • 3 svartpepparkorn
  • salt
  • Potatis:
  • 1 kg potatis
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 rotselleri
  • 1 morot

Apfelkren:

  • 1-2 äpplen
  • 1 tsk riven pepparrot
  • pressad citonsaft
  • salt

Gör så här

  1. Skär morot, lök, purjo och rotselleri små bitar. Koka upp köttet i en kastrull tillsammans med grönsakerna tills köttet är mört. Ta upp köttet och linda in det i fuktigt smörpapper så att det inte torkar. Sila av och koka ihop buljongen tills en tredjedel återstår.
  2. Skala potatisen och skär den i 3x3 cm tärningar. Hacka purjolök, rotselleri och morot. Slå på buljong så att det täcker. Krydda med salt. Koka potatisen.
  3. Apfelkren: skala äpplen och riv på rivjärn. Blanda med riven pepparrot och lite citronsaft. Krydda med salt.
  4. Skär upp köttet i skivor. Lägg upp på tallrik och servera med potatis och apfelkren.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept