Tacotårta

13 augusti 2010
Tacotårta
Foto: Frida Wismar
Kyckling

En matigare variant av tacos, passar för exempelvis barnkalaset, fredagsmiddagen eller familjefesten.

Gör din egen tacokryddning till köttfärsen, receptet hittar du

här


Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 8 st tortillabröd
  • 2 dl riven ost

Fyllning 1

  • 200 g kycklingfilé
  • 1 påse taco spice mix eller 2 msk egen tacokrydda
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk limesaft

Fyllning 2

  • 200 g nötfärs
  • 1 påse taco spice mix eller 2 msk egen tacokrydda
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl riven ost

Fyllning 3

  • 1 st röd paprika
  • 0,5 kruka romansallad
  • 1 st rödlök
  • 1 dl majskorn
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Toppen

  • 0,5 dl gräddfil
  • 100 g creamcheese, paprika och chili

Garnering

  • 8 st cocktailtomater, gula och röda
  • 4 st jalapenos eller fefferoni
  • 50 g ruccola

Gör så här

  1. Fyllningarna: Skär kycklingen i små bitar och stek den i smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och crème fraiche och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Smaka av med salt.
  2. Bryn färsen i lite smör eller olja i en stekpanna. Tillsätt tacokrydda och vatten och rör om ordentligt. Koka utan lock i 5-10 min. Rör ned osten och låt den smälta. Smaka av med salt.
  3. Finhacka paprika, romansallad och rödlök. Blanda med majs, lime, salt, peppar och olivolja.
  4. Tårtan: ägg ett tortillabröd på ett fat och lägg hälften av kycklingen på första lagret, lägg på ett nytt bröd och lägg därpå hälften av köttfärsröran.
  5. Lägg på ytterligare ett bröd och lägg därpå hälften av salladsröran. Upprepa hela vägen en gång till, alla lager.
  6. Mosa creamcheesen tillsammans med gräddfilen och bred sedan ut röran på ett tortillabröd och lägg sedan det brödet överst på tårtan. Garnera med coctailtomater, jalapenos och lite ruccola.
Kommentera receptet

Fler goda recept