Tacos på grillen

Tacos på grillen
Foto: TV4

Grilla tortillabröd, biff och grönsaker! Det här är en trevlig rätt som kan ätas direkt ur handen när man samlas runt grillen. Helgrillad biff kräver en bra glödbädd och ganska lång grilltid.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g utskuren biff
  • salt och malen svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 tsk jalapeñosås
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 vitlöksklyfta

Till servering:

  • 4 tortillabröd
  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 1 röd spansk peppar
  • olja att fräsa i

Gör så här

  1. Gnid in biffköttet med salt och peppar.
  2. Blanda samman tomatpuré, balsamvinäger och jalapenosås. Rör ner spiskummin och chili och pressa ner vitlöken.
  3. Pensla köttet med blandningen och låt det stå och dra medan kolet brinner ner till glöd.
  4. Ansa paprika och vårlök och dela dem i mindre bitar. Dela den spanska pepparn i halvor på längden, kärna ur och dela halvorna i mindre bitar.
  5. Fräs paprika, lök och chili hastigt i olja.
  6. Grilla biffköttet helt på galler långt ifrån glödbädden. Vänd flera gånger. Grilltiden blir mellan 20 och 30 minuter, beroende på hur rött man önskar ha köttet. En innertemperatur på 61° ger ett rosa kött och 70° är genomstekt. Låt köttet vila i folie i 10 minuter innan det skärs upp i skivor.
  7. Grilla tortillabröden 1/2 minut och fyll dem med grönsaksblandning och skivor av den grillade biffen. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept