Tacos med kryddig färs

Tacos med kryddig färs
Foto: TV4

Vi är numera bortskämda med färdiggjorda fyllningar till tacos, men det här är ett grundrecept. Ska man göra den riktigt sydamerikansk tillhör det mosad avokado.

26 januari 2009
Visa mer
12

Du behöver

  • 1 paket tacoskal, 12 st
  • Fyllning:
  • 600 g nötfärs
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 1 burk grön chili, ca 100 g
  • 1 burk kikärter, 400 g, eller vita bönor
  • salt och peppar
  • svarta oliver till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Bryn färsen med matfett i en panna. Smula den med gaffel. Blanda ner övriga ingredienser men spar lite av chilin till garnering. Småkoka färsen minst 30 min
  2. Färsen kan lagas i förväg och sedan värmas.
  3. Värm tacoskalen i 175° ca 5 min. Fyll het färs i skalen och garnera med grön chili och oliver. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept