Tacos med grillad kyckling

Tacos med grillad kyckling
Foto: TV4

Någon i Mexiko uppfann en böjd tallrik som man kan äta upp! De där ”böjda tallrikarna” är egentligen friterade tortillas, som vi känner som tacoskal. Här har vi fyllt dem med färdiggrillad kyckling. En snabblagad middag som uppskattas av barnen.

22 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 grillad kyckling
  • 4 cm purjolök
  • 12 tacoskal
  • 2,5 dl riven isbergssallat
  • 1 dl riven ost
  • 1 burk tacosås eller salsa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ta bort benen ur kycklingen och skär kycklingköttet i strimlor. Kycklingen kan serveras kall eller uppvärmd. Om du vill ha den uppvärmd, slå in den noga i folie och värm den i ugnen.
  2. Sprid ut tacoskalen på en plåt och värm dem i ugnen i 5 minuter. Skölj purjolöken och skär den i 1/2 cm stora bitar. Skölj och riv isbergssallaten i mindre bitar och riv osten. Lägg upp tillbehören i skålar.
  3. Servera de varma tacoskalen med kycklingen och låt var och en fylla sina skal med tillbehör efter önskemål.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept